Skip to main content

Als mensen mij vragen wat er gebeurt in mijn coachings en wat een coaching je oplevert, dan valt het niet altijd mee om dat in woorden te vatten. Maar deze coachee van 49, met 25 jaar ervaring in het vak als investeerder heeft het zo mooi uitgedrukt! En nog mooier, ik mag zijn evaluatie met jou delen om je te inspireren en je te laten ontdekken wat het ontwikkelen van je natuurlijk leiderschap voor jou kan betekenen. Laat je verrassen!

Vanuit zijn evaluatie

“Wat me ervan weerhield om eerder in mijn leven NEE te zeggen, was het zelfvertrouwen dat ik van buitenaf kreeg. Ik was op zoek naar de goedkeuring van anderen en ik wilde daar steeds meer en meer van verzamelen. Nu weet ik dat het veel belangrijker is om die bevestiging en dat zelfvertrouwen van mijzelf te krijgen en niet van anderen.

Ik zei JA tegen alles, omdat ik het gevoel had dat ik zo controle had over de situatie waarin ik zat. Ik wilde dat alles altijd perfect gedaan zou worden en om dat te bereiken deed ik alles maar zelf. Ik ging daardoor ver over mijn grenzen en dat was vooral vermoeiend. Nu zie ik in dat ik door alles van hen over te nemen,  ik anderen in de weg stond om te leren. Het lukt me nu om op een leuke manier feedback te geven op andermans werk, zonder het in eigen hand te nemen. Ik doe mijn best binnen mijn eigen invloedssfeer en ik heb losgelaten dat alles ‘perfect’ moet zijn. Het werk van mijn collega’s is misschien niet altijd precies zoals ik dat wil, maar het lukt me nu veel beter om dat te accepteren en het geeft mij meer focus.

Daarnaast haal ik mijn zelfvertrouwen niet meer uit de erkenning van anderen, maar van binnenuit. Ik ben aardiger geworden voor mezelf. Ik waardeer de ideeën die ik heb, het gedrag dat ik vertoon en ik hou van de vriendelijke kant die ik steeds meer aan anderen laat zien. Mijn zelfvertrouwen komt nu voort uit wie ik bén.

Het blijft belangrijk om tijd te maken voor mezelf en steeds weer opnieuw met mezelf te verbinden, te herinneren en te voelen wie ik ben. Ik doe dat door regelmatig rustpauzes in te lassen om zo opnieuw in contact te komen met wat ik voel. Dat brengt me terug bij wat ik wel en niet wil. In die staat van zijn raak ik geïnspireerd en kom ik op nieuwe positieve ideeën.

Eerder zou ik me egoïstisch hebben gevoeld wanneer ik mezelf zoveel prioriteit zou geven in mijn dagelijks leven en wekelijkse routine, maar het zorgen voor mijn eigen behoeften is wat me nu sterk en mentaal gezond en evenwichtig houdt. En zo lukt het me ook beter om met anderen te verbinden op een positieve manier.”