Skip to main content

Vanmorgen werd ik geraakt door een post van Joy Lodarmasse, Manager Diversiteit en Inclusie bij Alliander. Zij pleit voor een wereld waar iedereen alleen nog maar hoeft te zeggen: “I am in love and that’s all that matters.” Dat zou mooi zijn, dat we niet meer opkijken of onze wenkbrauwen fronsen als een liefde niet past in het standaard hetero-plaatje. Dat is nog eens vrijheid!

Wat me opvalt op LinkedIn is dat veel bedrijven rond de jaarlijkse coming-out dag op 11 oktober focussen op jezelf mogen zijn. Dat geldt natuurlijk voor iedereen en niet alleen voor de LHBT-gemeenschap. Maar jezelf zijn gebeurt niet omdat een bedrijf je daar toestemming voor geeft. Het is fijn als een bedrijf een cultuur creëert waarin iedereen openlijk welkom wordt geheten en waar bepaald gedrag als onwenselijk wordt bestempeld. Jezelf zijn is een proces dat alleen jij kunt aangaan met jezelf. Dat is precies waar het ontwikkelen van je natuurlijk leiderschap over gaat: jezelf leren kennen, weten waar je door belemmerd wordt, niet meer hoeven voldoen aan verwachtingen van anderen of aan die van jezelf. Zelf keuzes maken die echt bij jou passen. En dan er helemaal mogen zijn én voluit leven!

Precies hier gaat mijn boek ‘De vrijheid om voluit te leven, de kracht van natuurlijk leiderschap’ over. Volledig jezelf kunnen zijn. Die vrijheid gun ik iedereen. https://jacquelinewiener.nl/mijn-boek/

#natuurlijkleiderschap #jezelfzijn #vrijheid #internationalcomingoutday #bebrave #bepride