Skip to main content

Een tijd als deze kom je beter door als je goed kunt omgaan met tegenslagen. Maar dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je die ‘klap’ net gekregen hebt. Veerkracht is geboden en toch werkt dat niet altijd meteen. Dat merk ik nu ook weer – nu ik door Corona op mezelf ben teruggeworpen en alles waar ik mee bezig was moet uitstellen. De vraag “waarom overkomt mij dit (weer)?” en me verzetten helpt ook al niet. Wat dan wel? Ik probeer te accepteren wat deze situatie met me doet. Ik voelde me best even verdrietig want ik was net lekker op dreef. En heel even komt de angst om de hoek: wat als datgene wat ik nu moet afzeggen niet terugkomt? Ik laat die gevoelens toe en ik neem ze serieus. En dat helpt om te zien dat ik vooral lief voor mezelf mag zijn en kijken wat ik nodig heb. Dat vooral ook aan mijn omgeving laten weten, dan zit ik er minder alleen mee. En die angst, ach ja, die ken ik wel en die bleek eerder ook niet reëel. Opgelucht zak ik terug in de kussens. Dan nog maar even genieten van zo’n mooie Art-film op Cinetree of iets schrijven op LinkedIn. En voor wie vanavond doodmoe van het multitasken op de bank ploft, dit filmpje. Zet vooral het geluid aan! Een glimlach helpt ons allemaal in deze tijd.

#voluitleven #natuurlijkleiderschap #veerkracht